EV YOĞURDU VE TEREYAĞI

Selamlar efenim. Bebişten sonra iyice ev annesi moduna girdim. Süt, yoğurt hazır olmasın evde yapalım dedik, eee o kadar kaymağı da atmak olmaz, ondan da tereyağı da yaptık:) Burası küçük bir şehir de olsa temiz süt bulmak zor, ama çok şükür bu sorunu hallettik, sütümüz ( maşallah ) hem temiz hem de aldığımız yer tamamen saf süt veriyor ( bazen su karıştırabiliyorlar ).

Tereyağı Yapımı: Biriktirdiğim kaymakları çırpıcıya koydum, üzerine çok az su ekledim ve makineyi aralıklarla çalıştırdım. Kaymakların makinede pütür pütür olduğunu görünce süzgeçten geçirdim ve bir kaba aldım, tahta kaşıkla karıştırıp birkaç kez yıkadım, çok az tuz attım ( yıkamayınca ayran kokuyor tereyağında)  Eğer yağınız birleşmiyorsa birkaç parça buz atarak birleşmesini sağlayabilirsiniz.


Yoğurt yapımı : Dört litre sütü pişirdim, ılıttım ( küçük parmağınızı süte batırın ve parmağınızı yakmıyorsa sütü mayalayın ), bir kasede iki kaşık yoğurdu bir kaşık sütle çırptım ve tencereye ekledim. Tencerenin ağzına alüminyum folyo ile kapladım, kapak yerine bir süzgeç kapattım ve bir örtüyle üstünü örttüm. Yoğurdu Sabah mayalamıştım, akşam saatlerinde üzerindekileri aldım, kapağını kapayıp buzdolabına koydum.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BEYAZ LAHANA DİBLESİ

GİRESUN PASTASI

ERSAL PASTACILIK DÜNYASI