BEYAZ LAHANA DİBLESİ
Efenim merhabalar. Bizde dible çeşidi bitmez, her sebzenin yapılır. Beyaz lahananın diblesi de ayrı güzel oluyor, yeni denedim, çok sevdim. Tam ölçü veremiyorum ama orta boy bir lahananın yarısına yakınını ince ince doğradım, bir havuç rendeledim, bir pırasayı incecik dilimledim, bir küçük soğanı minik minik doğradım, bir kahve fincanı ( Türk kahvesi ) da pirinç yıkadım. Teflon tencereye beyaz lahanayı koydum, ortasına minik bir çukur, içine sırasıyla pırasa, havuç soğan ve en üste pirinci koydum, az tuz, az karabiber, az pul biber ve üzerinde biraz zeytinyağı gezdirdim, tencerenin kapağını kapattım. Kısık ateşte su koymadan yavaş yavaş pişirdim. Pişince hafif harmanlıyoruz, çok karıştırmayalım ki yapışmasın. Deneyin derim, hem yemek hem salata gibi, misafire de ikram edilir. Afiyet olsun:)
resimler ne kadar güzelmiş resmen hayran kaldım ..bilgisayarıma da kaydettım umarım bir sakıncası yoktr...
YanıtlaSilçok teşekkür ederim. kopyalamanızda sakınca yok ama fotoğraflar bana ait.biryerde kullandığınızda isim belirtirseniz sevinirim.sevgilerimle...
YanıtlaSilMüzeleri gezmeyi severim ama iş Arkeoloji müzesi olduğunda aralıksız iki gün kalabilirim. Her detayı incelemek her birine dakikalarca bakmak isterim. Çok iyi ettin Neslihancım bizi bu karelerle oralara kadar götürdün. Teşekkürler
YanıtlaSilSevgiler