BEYAZ LAHANA DİBLESİ
Efenim merhabalar. Bizde dible çeşidi bitmez, her sebzenin yapılır. Beyaz lahananın diblesi de ayrı güzel oluyor, yeni denedim, çok sevdim. Tam ölçü veremiyorum ama orta boy bir lahananın yarısına yakınını ince ince doğradım, bir havuç rendeledim, bir pırasayı incecik dilimledim, bir küçük soğanı minik minik doğradım, bir kahve fincanı ( Türk kahvesi ) da pirinç yıkadım. Teflon tencereye beyaz lahanayı koydum, ortasına minik bir çukur, içine sırasıyla pırasa, havuç soğan ve en üste pirinci koydum, az tuz, az karabiber, az pul biber ve üzerinde biraz zeytinyağı gezdirdim, tencerenin kapağını kapattım. Kısık ateşte su koymadan yavaş yavaş pişirdim. Pişince hafif harmanlıyoruz, çok karıştırmayalım ki yapışmasın. Deneyin derim, hem yemek hem salata gibi, misafire de ikram edilir. Afiyet olsun:)
Burada Kaleiçi'nde de iki tane var. Olağanüstü sevimli ve iyi huylular. Bayılıyorum onlara:)
YanıtlaSilinsan bu şirinliği yemek istemezde ne yapar :))
YanıtlaSilÇok sempatik.. bayıldım
YanıtlaSilselam ben senay, gercekten super bir site, eger facebook veya twitter varsa eklemek isterim...
YanıtlaSilaman allahım ne şirin benim eşimde ordulu çok güzel bir şehir
YanıtlaSil