25 Kasım 2009 Çarşamba

ANNE ELİ....

Sevgili arkadaşlarım hepinizin Kurban Bayramı mübarek olsun, Allah hayırlarınızı ve kurbanlarınızı kabul etsin. Aileniz ve sevdiklerinizle birlikte çok güzel bir bayram geçirin İnşallah ve nice güzel bayramlara erişin. Hepinizi çok çok öpüyorum. Sevgilerimle...

( Bayramda yazamayacağım için erken bir kutlama oldu canlarım, bayramdan sonra görüşmek üzere, hoşçakalın... )

FİKİR ATÖLYESİ

Selam canlar :-) Şu an Deryalı Günler'i izliyorum Devletşah konuk. Çok keyifli bir program oluyor. Evde net olması ne güsel şeymiş yahu:-) Öleeee picamacak oturup yazmak keyifli. Pazartesi yazamadım çünki; bir türlü ekleyeceğim resimleri küçültemedim, nihayet bugün hallettim işimi. Blogumun adını değiştirip Neslihan'ın Mazeret Fabrikası yapıcam:-) O kadar çok mazeret yazmışım ki...

Ben grip oldum, ama çok şükür ki domuzlusundan değil:-)

Ve tv starı da oldum:-))) 1 aydır yerel kanal Tempo Tv.'de program yapıyorum gazeteci Saliha Yayla ile, programın adı Fikir Atölyesi. Gündeme göre konuk alıp söyleşi yapıyoruz. Efenim kaçırdık diye üzülmeyin:-)))) http://www.giresuntempotv.com/ adresinden her salı akşamı saat 20:00'da beni izleyebilirsiniz:-)

Evettt Ramazan ayında yaptığım mamalardan birkaç resim ekliyorum efenim. Tarifler de ardları sıra gelecekler:-)


BADEMLİ TAVUK
Aslında bu yemeğin tam bir tarifi yok:-) Çünkü ben pilav ve yanına kızarmış tavuk göğsü yapmayı düşünüyordum, ama tavuğu buzluktan çıkarmayı unutunca ve haşladığımda da dağılınca, önce pilavımı pişirdim ( 1 su bardağı pirinçle hazırladım ), sonra bir borcama aldım ve üzerine haşlanmış tavukları didikledim ( 1 paket tavuk göğsü ), beşamel sos hazırladım, badem ve maydonoz ekledim:-) Ama tavsiye ederim çok lezzetli oldu:-)SEBZELİ KREP

Krep için ( tarif Portakal Ağacı'na aittir )

2,5 çay fincanı un, 3 yumurta, 2 su bardağı süt, 1/2 çay kaşığı tuz, 2 çorba kaşığı sıvı yağ.

Hazırlanışı: Unu derin bir kaseye boşaltın, yumurtaları tek tek ekleyerek karıştırın. Yağı ve tuzu ekleyin, sütle yavaş yavaş sulandırın. ( ben burda mikserden yardım alıyorum:-), sütü ekleyip karıştırdıktan sonra pürüzsüz olması için çırpıyorum.) Hamuru 2 saat buzdolabında dinlendirin.

İç Malzemesi İçin :Bir paket mantar, iki adet kırmızı biber, 4 adet pırasa, bir adet yeşil biber, tuz, karabiber....

Biberleri jülyen, pırasaları yuvarlak doğrayın. Bir tavaya bir miktar yağ koyun ve mantarları ekleyip soteleyin, üzerlerine sebzeleri, tuz ve karabiberi ekleyin ve pişirin.Krep hamurunuzu dolaptan çıkarın, düz bir tavaya ( krep tavası olursa daha da süpper olur:-)çok az yağ damlatın ve iyice kızdırın, bir kepçe krep hamurunu tavaya alın ve pişirin. Hazırladığınız kreplerin bir köşesine iç malzemeden koyun ve sigara böreği gibi sarın. Dağılmaması için kürdanla sabitleyin. Afiyet olsun...HASAN PAŞA KÖFTE ( Tarif Sahrap Soysal'ın "Özel Günler- Yemekler" adlı kitabından alınmıştır. )

Malzemeler: 500 gr. az yağlı köftelik kıyma, 1 adet orta boy kuru soğan, 2 yemek kaşığı irmik, 1 çay kaşığı tuz, karabiber...

Sos için: 1 yemek kaşığı domates salçası, 2 su bardağı su...

Püre için: 2 adet orta boy patates, 1 yemek kaşığı un, 1 çay bardağı süt, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri, 2 çay kaşığı tuz....( Ben püre için krema kullandım. )

Hazırlanışı :

-Patatesleri soyup üzerini kapatacak kadar su ekleyerek haşlayın. Haşlama suyuna tuz serpin. İyice yumuşayan patatesleri süzüp derin bir kabın içinde ezerek bir kenarda bekletin. Diğer taraftan, geniş bir tencereye koyduğunuz sıvı yağa bir yemek kaşığı un ekleyip bir dakika kavurun. Üzerine patatesleri koyup 2-3 dakika karıştırın, sonra sütü ekleyin. Patatesler sütü iyice çekene kadar pişirin ve tuz ilave edin. Rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını ekleyip karıştırın ve püreyi ocaktan alın.

- 4 yemek kaşığı sıcak suy ile irmiği ıslatın. Kıymayı yoğurma kabına koyup soğanı rendeleyin. İrmiği, tuz ve karabiberi ekleyin ve yoğurun. Köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp fırın tepsisine dizin. Köftelerin ortalarına baş parmağınızla çukurlar açın. Bu çukurlara patates püresinden krema sıkma torbası yardımıyla şekil vererek doldurun.

-2 su bardağı suyla domates salçasını karıştırıp köftelerin arasında gezdirin.

-Fırını 175 dercede önceden ısıtın. Köfteleri fırına koyun ve 35-40 dk. kadar pişirin. Fırından almadan 5 dk. önce kalan kaşar peyniri rendesini köftelerin üzerine gelecek şekilde serpin ve peynir eriyince fırından alın. Afiyet olsun....DOMATES DOLMASI

Dilediğiniz kadar domatesi yıkayın ve ortalarını oyun. İçlerini yeşil zeytin, garnitür ve kornişon turşu ile doldurun ve 180 dercede fırınlayın...