26 Şubat 2009 Perşembe

KALDIRIM SERÇESİ

Merhaba arkadaşlar...Bu aralar EDİT PİAF' ın kendi yazdığı yaşam öyküsünü okuyordum. Sesini ve şarkılarını çok seviyorum, dinlemediyseniz mutlaka dinlemenizi tavsiye ederim. Kitap ARİON Yayınları'ndan çıkmış. Kendi anlatımı olduğu için çok samimi ve sanki onunla yaşıyormuşsunuz gibi bir his bırakıyor geride. Çok trajik bir yaşamı var.Kitabı okurken geç kaldığım birşeyi daha yaptım.
Yaşam öyküsünü anlatan filmi izledim. Kaldırım Serçesi - La Vie En Rose...
Çok Çok güzel bir film, mutlaka izleyin derim. ( Ağlamaktan harap oldum:-)
Başrol oyuncusu Marion Cotillard bu rolüyle 2007 de En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ını aldı...
Onu Taksi serisinde ve Cesaretin Var Mı Aşka? adlı filmlerden de hatırlayabilirsiniz. Özellikle Cesaretin Var Mı Aşka? filmini izlemediyseniz mutlaka izleyin. Harika bir film.
Bu şarkıyı mutlaka dinleyin arkadaşlar....

"Non, Je Ne Regrette Rien”
hayır, hiç, ama hiçbir şeyden
hayır, hiçbir şeyden pişman değilim
bana yapılmış iyilikler ve kötülüklerin
hepsi aynı bana
hayır, hiç, ama hiçbir şeyden
hayır, hiçbir şeyden pişman değilim
ödendi, süpürüldü, unutuldu.
geçmişten bana ne!

anılarımı yaktım gitti
artık acı ve zevklerime ihtiyacım yok
aşklarımı tremololarıyla beraber süpürüp attım
sonzusa kadar sildim:
elde var sıfır.

hayır, hiç, ama hiçbir şeyden
hayır, hiçbir şeyden pişman değilim
bana yapılmış iyilikler ve kötülüklerin
hepsi aynı bana
hayır, hiç, ama hiçbir şeyden
hayır, hiçbir şeyden pişman değilim
çünkü yaşamım,çünkü zevklerim
seninle başlıyor bugün.

19 Şubat 2009 Perşembe

GİRESUN TEL KADAYIFI...

Merhaba arkadaşlar... Bugün sizlere yine Giresun'dan harika bir lezzet tanıtacağım. Aslında birçoğunuz biliyorsunuz tabi kadayıfı, ama inanın burdaki bir başka. Öncelikle kuru kadayıfın Giresun mamülü olduğunu söyleyeyim. Paketli ve kızarmış olarak ilk burda yapılmış.

Tanıtacağım yer ise Patar Gıda. 1947' de kurulmuş ve o günden bu yana harika kadayıf, güllaç ve fındık mamülleri yapıyorlar. Hem üretiyorlar hem de tatlı olarak satıyorlar. O kadar çok çeşit var ki, insan hangisinden yiyeceğini şaşırıyor:-) Meşhur Fındıklı Giresun Kadayıfı'nın yanı sıra, fıstıklı, cevizli ve fındık ezmeli çeşitleri var ve tabiki Güllaç...

Bu kadayıfın bir özelliği de şerbetinin su değil süt ile yapılması. Şirket ortağı Mustafa bey 1 kilo kadayıfa 2 lt. süt ve 2.5 kilo şeker koyduklarını ve ılıkken şerbeti döktüklerini söylüyor.

Mehmet Yaşin Lezzet Durakları adlı kitabında buradan bahsediyor ve mutlaka tavsiye ediyor..
Japonya'dan bir dergi de sayfalarında yer vermiş Patar Gıda'ya ve Giresun kadayıfına...
Eğer bir gün yolunuz Giresun'a düşer de kadayıf yemek isterseniz Fatih caddesi No:21/B ' de aradığınız lezzeti bulabilirsiniz. ( Tel: 0454 216 20 96 )
Mustafa Bey çok yardımcı oldu saolsun...FISTIKLI KADAYIF ( en çok bunu sevdiğim için ilk onu yayınladım:-)GİRESUN'UN MEŞHUR FINDIKLI KADAYIFI CEVİZLİ KADAYIFFINDIK EZMELİ KADAYIFGÜLLAÇPaketlenmiş ürünler...
Fındıklı Kadayıf Sarma
Kızarmış Kadayıf
Güllaç, Fındık ve Tel Kadayıf...

(NOT: Bu yazı firma tanıtımı için yapılmamıştır. Giresun'un lezzetlerini sunmak için hazırlanmıştır...)

18 Şubat 2009 Çarşamba

GAZANFER ÖZCAN


Bir süredir Amerikan Hastanesi'nde tedavi gören tiyatro sanatçısı Gazanfer Özcan İstanbul’da vefat etti
1,5 ay önce rahatsızlanarak Amerikan Hastanesi'ne kaldırılan Gazanfer Özcan yoğun bakım ünitesine alınmıştı. Ünlü oyuncunun durumu bugün itibariyle kötüleşmiş ve bilincini yitirmişti. Akşam saatlerinde oyuncunun, kronik akciğer rahatsızlığı ve damar tıkanıklığı nedeniyle tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi'nde hayatını kaybettiği öğrenildi.


Gazanfer Özcan Biyografi:

İlkokulu Cihangir Firuzağa İlkokulu'nda, ortaokulu Beyoğlu Ortaokulunda, liseyi Beyoğlu Taksim Erkek Lisesi'nde tamamladı. Lisedeyken oynadığı "Hisse-i Şayia" adlı oyundaki Bican Efendi rolüyle tiyatroyla tanıştı. İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın Çocuk Bölümü'ne katıldı. 1955 yılında Komedi Tiyatrosu'nda oynanan Mahallenin Romanı oyunu tiyatro yaşamının dönüm noktası oldu. Bu oyunda rahatsızlanan Reşit Gürzap'ın yerine sahneye çıkıp başarılı olunca kadroya girdi. 1962 yılına kadar hem çocuk tiyatrosunda, hem yetişkin oyunlarında görev aldı. 1962 yılında Gönül Ülkü ile evlendi ve Gönül Ülkü-Gazanfer Özcan Tiyatrosu'nu kurdu. 50'li 60'lı yıllarda çok sayıda sinema filminde de rol alan Gazanfer Özcan, uzun bir süre sinemaya ara verdikten sonra 2000yılında çevrilen Komiser Şekspir filmi ile sinemaya döndü. Pek çok dizide de rol aldı. Kuruntu Ailesi adlı dizideki Hüsnü Kuruntu rolü ile tanındı, pek çok yapımda ailenin babası rolünü üstlendi. Avrupa Yakası adlı dizideki Tahsin Bey rolü ile de "baba" rolünü sürdürdü.1998 yılında Kültür Bakanlığı'nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını almıştı.


Oynadığı Filmler
*1952 İngiliz Kemal Lawrence'e Karşı* 1953 Çeto Salak Milyoner* 1954 Fındıkçı Gelin* 1954 Aramızda Yaşıyamazsın* 1954 Şimal Yıldızı* 1958 Allı Yemeni* 1959 Sevdalı Gelin* 1959 Garipler Sokağı* 1961 Biz İnsan Değil Miyiz* 1961 İki Damla Gözyaşı* 1961 Utanmaz Adam* 1961 Naciyem* 1961 Minnoş* 1961 Yedi Günlük Aşk* 1961 Külkedisi* 1962 Damat Beyefendi* 1962 Şaka Yapma* 1963 Avare Şoför* 1970 Vur Patlasın Çal Oynasın* 1971 Çılgın Yenge* 1975 Televizyon Çocuğu* 1975 Tokmak Nuri* 1975 Ah Nerede Vah Nerede* 1975 Dam Üstüne Çul Serelim* 1992 Burnumu Keser misiniz?* 2000 Komser Şekspir* 2005 Keloğlan Kara Prens'e Karşı


Oynadığı Diziler
1986 Kuruntu Ailesi (Hüsnü Kuruntu),2002 Başımıza Gelenler,2003 Baba,2004 Avrupa Yakası


Bu yazı Radikal Gazetesi'nden alınmıştır....

12 Şubat 2009 Perşembe

MUTFAK


Merhaba canlar. Bugün sizlere bir kitap tanıtmak için yazıyorum. Çok sevdim ben bu kitabı. Adı "MUTFAK" yazarı ise Banana Yoshimoto. Tesadüfen edindiğim bir kitap, ama şimdi iyi ki rastlamışım diyorum. Mutfak iki uzun öyküden oluşuyor, birinin adı Mutfak, diğeri ise Ay Işığı Gölgesi. İlk kez bir Japon yazar okudum ve sanırım devamı da gelecek. Sevgilerimle...

5 Şubat 2009 Perşembe

PAZAR NEŞESİ

Merhaba arkadaşlar. Pazar günü kahvaltıda misafirlerim vardı. Kalabalık ve sohbet eşliğinde kahvaltı gibisi yok, insan güne neşeyle başlıyor. Bizde keyifli bir gün geçirdik.

Soframız...
Fırında Kekikli Patates
Patatesleri elma dilimi doğradım, kekik, karabiber, tuz ve zeytin yağıla karıştırıp 220 derecede fırınladım.
Peynirli Kek
( tarifini daha sonra yazacağım, getirmeyi unutmuşum:-)Tuzlu Mantar KavurmasıPortakallı Kek
Malzemeler : 4 yumurta, 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 bardak şeker, 1 pk. kabartma tozu, 1 pk. vanilya, 3 su bardağı un, 3 ad portakalın suyu ve kabuğu ( rendenini ince tarafıyla rendelenmiş )
Yapılışı : Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Süt, sıvı yağ, vanilin, portakal suyu ve kabuğunu ekleyip iyice karıştırın, unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin. 180 derecelik fırında ( önceden ısıtılmış) pişirin. Afiyet olsun...Balkabaklı Bisküvi Tatlısı ( sevgili Dilek hazırlamıştı )
Malzemeler : Kabak, şeker, bisküvi, ceviz içi, 2 pk.krem şanti. ( ölçüsü yoktu dilediğiniz miktarda hazırlayabilirsiniz.)
Yapılışı : Kabak şekerle püre haline getirilir, borcama yayılır. Bisküviler rondodan geçirilip
1 pk. krem şantiyle ve cevizle karıştırılır ve kabağın üzerine serilir. En üste 1 pk. krem şanti sürülür. Dolapta bekletilir. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.