21 Ocak 2009 Çarşamba

İKRAMLARIM

İyi akşamlar efenim... Geçen akşam misafirlerim vardı, bu sefer kimseler gelmeden resimlerini çektim mamaların:-) Pratik şeyler ama çok işe yarıyorlar....


YOĞURTLU KURU SEBZE

Kuru patlıcan ve biberleri haşladım. Başka bir kapta sarımsaklı yoğurt hazırladım ve sebzeler soğuyunca üzerlerine döktüm. Üstü biraz karışık oldu:-) Tatlı kırmızı biberim top olmuş, o nedenle fazla döküldü, diğerleri kekik ve sumak....
ÜÇ RENKLİ PATATES SALATASI

Malzemeler:
9 ad. orta boy patates, iki havuç, üç dal yeşil soğan, biraz mor lahana ( bunu miktarını kestiremedim:-), tuz, sıvı yağ, limon, dereotu...
Yapılışı:
Patatesleri haşladım ve üçe ayırdım. Yağ, limon ve tuz ekledim. Havucu ve mor lahanayı rendenin ince tarafıyla rendeledim, soğanları minik minik doğradım. Her parçayı ayrı ayrı patateslere ekledim. Kek kalıbını buzdolabı poşeti ile kapladım ve kat kat malzemeleri yerleştirdim. Biraz dolapta beklettim ve düz bir kaba ters çevirdim. Üzerini dereotu ile süsledim. PEYNİRLİ POĞAÇA
Çok klasik bir tariftir ama yazayım dedim.
Malzemeler:
1 pk. margarin ( oda sıcaklığında ), 1 çay bardağı yoğurt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 pk.kabartma tozu, yarım çay kaşığı tuz, 1 ad. yumurta, aldığı kadar un. ( İstenirse mahlep de eklenebilir. ) Üzeri için, susam...
İçine : Peynir, pul biber, kekik ( dilediğiniz miktarlarda )
Un hariç tüm malzeme derin bir kapta karıştırılır, unu az az eklenir ve yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Hamurdan küçük parçalar alınıp el içinde açılır ve iç malzemesi konur. 170 derecedeki fırında kızarana kadar pişirilir.
Bu örgüleri de aynı hamurdan hazırladım.KAHVELİ KURABİYE
Son dönem favori kurabiyem :-) Tarifine burdan ulaşabilirsiniz.

Aslında Sevgili Banu ( Kibele )' nin BAL PARMAK' larından da yapmıştım ama onların fotosunu çekmeyi unutmuşum. Tarifine burdan ulaşabilirsiniz. Sevgilerimle...

9 Ocak 2009 Cuma

BUNLAR DA BENDEN:-)))

İyi akşamlar efenim...Ben yine blog mesaisine kaldım:-) Uzun bir aradan sonra kendi yaptığım birşeyler ekliyeyim dedim. Aslında bu ara gün sırası bendeydi ve misafir de kabul ettim ama koşturmaktan kendi yaptıklarımın resimlerini çekemiyorum. Sanırım biraz panik bir tipim, misafirim gelince fotoğraf çekmek uçup gidiyor aklımdan:-)))

Çok farklı şeyler değil aslında ama ekliyeyim dedim... Herkese iyi akşamlar ve güzel bir haftasonu diliyorum... Sevgilerimle...

DOMATESLİ MANTAR

Mantar ( dilediğiniz kadar ), ad. orta boy soğan, 1 kutu domates püresi, 2 ad. kırmızı biber...

Soğanları piyazlık doğrayı soteledim, jülyen doğradığım kırmızı biberleri ve küp doğradığım mantarı ekledim ( ben yayla mantarıyla yaptım ), biraz daha soteledim ve domates püresini ekledim. Tuz ve karabier koyup pişirdim....PATATES PÜRESİ

8 ad. orta boy patates, 1 kutu krema, sıvı yağ, tuz ve karabiber...

Patatesleri haşladım ve ezdim. Bir tencereye sıvı yağ ekledim, patatesi biraz pişirdim, tuz ve karabiber ekledim, bir süre sonra kremayı ekledim ve patates çekinceye kadar karıştırarak pişirdim... FIRINDA KIYMALI MAKARNA

1pk. makarna, 250 gr. kıyma, 1 ad. orta boy soğan, kaşar peyniri, sıvı yağ, tuz, karabier, pul biber...

Kıymayı soğan ile güzelce pişirdim, baharat ekledim. Makarnayı haşladım. Kıymayla güzelce harmanladım, üstüne kaşar rendesi ekleyip üzeri kızarana kadar fırınladım...

3 Ocak 2009 Cumartesi

ELDEN FINDIK

Ağır ateşte, kıvamında, kişiye özel kavrulmuş fındık: ELDEN.
Fındığın diyarından: Giresun'dan, siparişi internetten, teslimatı kapınıza, bizden!

www.elden.com.tr

Not: Fotoğraf siteden alınmıştır...