19 Kasım 2008 Çarşamba

TATLI KAÇAMAKLARI:-)))

Merhaba arkadaşlar, akşam olmuş ben tarif yayınlayana kadar. Bu aralar yine yoğunuz biz. Çalışmaktan sıkıldım sanırım ben. Şöyle limitsiz bir tatile çıksam, öööleeee gezsem gezsem:-) Sanırım bi çoğumuz böyle düşünüyordur :-) Toplu isyan başlatıp kaçalım bence:-)))

Geçen akşam canım tatlı istedi:-) Biraz abarttım sanırım ama ortaya bu tatlılar çıktı. İlki Portakal Ağacı'ndan aldığım yalancı Tavuk Göğsü, nefis oldu, çok güzel bir tarif, deneyin derim. Tarifi birebir aktarıyorum. Ben sadece ek olarak damla sakızı koydum içine, süslemesinde de damla çikolata kullandım.

Yalancı Tavuk Göğsü

150 gr. margarin
1 su bardağı un
1 kaşık nişasta
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilin
1 litre süt

Orta boy tencerede yağı eritin. Un ve nişastayı yağa ekleyip biraz kavurun. Sonra kalan malzemeleri de ekleyip yoğun bir kıvama gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Ateşten alıp mikser ile birkaç dakika karıştırın. Geniş bir borcam'a yayıp, buzdolabında soğutun. Servis yapacağınız zaman tarçın ile süsleyin.
Bu arkadaş da Rulo Pasta oldu:-)
MALZEMELER
4 yumurta
1 bardak şeker
1,5 bardak un
1pk.kabartma tozu
1 pk. vanilya
YAPILIŞI
Şeker ve yumurtayı kabarana kadar iyice çırpalım. Un, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırıp eleyerek karışıma katalım. Tepsiye pişirme kağıdı serelim. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dk. pişirelim. Çok kalmasın benimki gibi hafiif kıtır olur sonra:-)
Pandispanya piştiğinde kağıdıyla birlikte tezgahın üzerine aldım ve içine Dr. Oetger Çilek-Ahududu aromalı pasta kreması sürdüm ve biraz da kuş lokumu serptim. Rulo halinde sardım. Üzerine de meyveli sos döktüm ve damla çikolata ile süsledim. leziz bişi oldu kendileri:-)

15 Kasım 2008 Cumartesi

HAFTA SONU İÇİN HARİKA İKİ TARİF...

Çok şükür daha iyiyim arkadaşlar. Hatta dün akşam Yaşar Kurt'un konserine bile gittim. Kötü olursam çıkarız dedim eşime ama, zaten çok da uzun sürmedi konser. Canlı performansı harikaydı, sesi gerçekten çok güzelmiş. Bilirsiniz bazen şarkılarını dinlersiniz ama konserde o ses ondan mı çıkıyor anlamazsınız:-))) Üniversite yıllarında dinlerdim Yaşar Kurt'u, hoş hala da dinlerim de o zamanlar daha bi başka oluyor tabi insan, çok duygulandım akşam, hatta ağladım:-))) İnsanın aklına neler geliyor, o zamanlar neler hayal etmişim, umutlarım nelermiş, öyle daldım gittim yani...
Neyse sulanır yine gözlerim fazla dalmayayım bu konulara:-)))


Hafta sonuna girerken size iki nefis tarif verip öyle gideyim dedim. Tarifler sevgili Betül arkadaşımdan. İlk tarif "makarna sosu" Betüşün sevgili eşi Murat'ın tarifi, harika yemekler yapıyor arkadaş, tariflerine devam edecek... İkinci tarifi Betül TV5 MONDE adlı bir Fransız kanalındaki yemek programından almış ve denemiş nefis oldu dedi...Eline sağlık arkadaşlarımın...


SOSLU MAKARNA

YAPILIŞI

Çubuk makarna spagetti gibi kırılmadan bütün halinde haşlanır. Haşlandıktan sonra içine bir miktar tereyağı atılır karıştırılır.


SOSU İÇİN:
Soğanlar, sarımsaklar halka halka doğranır yağda sotelenir. Daha sonra içine önce küp küp doğranmış kabuğu soyulmuş domatesler, patlıcanlar atılır. Patlıcan biraz geç piştiği için iyice sotelenir. Daha sonra yine küp küp doğranmış mantarlar atılır. Yalnız tüm malzemeler harlı ateşte sotelenir. Aksi takdirde sularını bırakıyorlar. Biberler doğranıp atılır. Karışımın içine arzuya göre istenilen baharatlar atılabilir. Ben top karabiber, kırmızıbiber, kimyon atıyorum. Servis edilirken üzerine taze nane yaprakları da koyabilirsiniz.(sebzelerin miktarını kaç kişi olduğunuza göre ayarlayabilirsiniz.)


LİMONLU TAVUK

MALZEMELER

6 tane but
1 büyük soğan
2 diş sarımsak
Limon kabuğu
5–6 tane zeytin,
Maydanoz,
Bir miktar safran
Zeytinyağı
Tereyağı


Yapılışı:
Butlar tuzlanıp tereyağı ve zeytinyağı karışımında kızartılır. Yağı çok yakmıyoruz. Butları tencereden alıp aynı tencereye halka halka doğranmış soğan ve sarımsakları atıyoruz. İyice soteliyoruz. Ardından butları bu karışıma atıyoruz. Üzerine limon kabuklarını atıyoruz. Zeytinleri ekliyoruz. Safran ve tuzu ekliyoruz. Ben buna Türk usulü yerli baharatlardan kattım karabiber, kimyon gibi. Safran renk vermesi için. Karışımın üzerine biraz sıcak su ekliyoruz tavukların hizasına kadar daha az da olabilir. Altını kısıp yarım saat pişiriyoruz. Altını söndürünce doğranmış maydanozları ekliyoruz. İlk defe yaptım çok lezzetliydi. Bu arada limon kabuklarını abartmayalım tadını iyice ekşitebilir. Afiyet olsun.

Güzel bir hafta sonu diliyorum herkese. Sevgilerimle...