BEYAZ LAHANA DİBLESİ
Efenim merhabalar. Bizde dible çeşidi bitmez, her sebzenin yapılır. Beyaz lahananın diblesi de ayrı güzel oluyor, yeni denedim, çok sevdim. Tam ölçü veremiyorum ama orta boy bir lahananın yarısına yakınını ince ince doğradım, bir havuç rendeledim, bir pırasayı incecik dilimledim, bir küçük soğanı minik minik doğradım, bir kahve fincanı ( Türk kahvesi ) da pirinç yıkadım. Teflon tencereye beyaz lahanayı koydum, ortasına minik bir çukur, içine sırasıyla pırasa, havuç soğan ve en üste pirinci koydum, az tuz, az karabiber, az pul biber ve üzerinde biraz zeytinyağı gezdirdim, tencerenin kapağını kapattım. Kısık ateşte su koymadan yavaş yavaş pişirdim. Pişince hafif harmanlıyoruz, çok karıştırmayalım ki yapışmasın. Deneyin derim, hem yemek hem salata gibi, misafire de ikram edilir. Afiyet olsun:)
merhaba canım bloğumu ziyeret edib güzel yorumun için çok teşekkürler canım resimler harika sevgilerimi bırakıyorum her zaman beklerim
YanıtlaSilMerhaba canım harika görüntüler, Doğu Karadeniz'in yeşilliği güzelliği bir başka, bu hafta sonu bu güzel görüntüleri tekrar görebileceğimiz için mutluyuz, arkadaşlarla Rize'ye gideceğiz, sahil boyu yolculuk bile zevkli,paylaşımınız için çok teşekkürler, sevgilerimle...
YanıtlaSilsevgili rümeysa ve sofram teşekkür ediyorum,ben genelde her gün fırsat buldukça giriyorum bloglara,yenilikleri görmek,yazılarınızı olumak için,başka resimlerde ekleyeceğim dediğiniz gibi buralar çok güzel,tüm Karadeniz böyle,cennette yaşıyoruz:-)sevgilerimle...
YanıtlaSil