AKŞAM YEMEĞİ

Bu hafta diyeti fena bozdum, gündü, oturmaydı ,oydu buydu derken iştah açıldı tabi,ama yılmadan devam kilolar verilecek:-)
Akşam misafirler olunca yemeksiz olmaz tabi, baktım pratik ne yapabilirim,bunlar çıktı ortaya,tarifleri resim altlarında...
Bilidiğiniz yaz salatası; salatalık,domates ( kabuklar soyulsun) soğan... üzerine nar ekşisi,sumak,tuz,az zeytinyağı,limon,kırmızı biber,mis missss...Afiyet olsun...
Bezelyeli pilav; 1.5 su bardağı pirinç ,yarım kavanoz konserve bezelye,tuz.. Pirinci yıkayıp 5 dk. soğuk suda bekletiyoruz. 3 kaşık zeytin yağını tencereye koyuyoruz,yağ ısınınca üzerine pirinci ilave edip kavuruyoruz ,bezelyeleri ekleyip tuz ilave ediyoruz,üzerine çıkacak kadar su koyup kısık ateşte pişiriyoruz...Afiyet olsun...
Körili Tavuk; 2 ad tavuk göğsü, 1ad. orta boy soğan, 1 ad. salçalık kırmızı biber, 1 paket mantar, 2 adet domates(kabukları soyulmuş), 1 kutu konserve mısır ( küçük boy)köri,tatlı kırmızı biber,kırmızı biber,tuz,soya sosu...

Tavuk göğüslerini küp şeklinde doğrayıp bi kaba alıyoruz,üzerine zevkimize göre miktarini ayarladığımız sosa sosu,köri ekleyip bir süre bekletiyoruz.

Tenceremize 2 yemek kaşığı zeytin yağı koyuyoruz, piyazlık doğradığımız soğanları pembeleşene kadar pişiriyoruz, üzerine küp doğranmış domates,mısır,jülyen doğranmış kırmızı biberi de koyup soteliyoruz, üzerine tavuğumuzu ekleyip tavuklar pişene kadar tencerenini ağzını kapatıyoruz. Piştiklerinde küp doğradığımız mantarımızı ve baharatlarımızı ilave edip pişene kadar yine tencere ağzını kapalı tutuyoruz. yemeğimiz hazır...Afiyet olsun...
İsterseniz bu yemeğe küp doğranmış patates, yeşilbiber vs. de katabilir,piştikten sonra 15 dk. fırınlayabilirsiniz,borcam ya da güveçte...ikisinde de çok lezzetli oluyor...
Bu da arkadaşımızın getirdiği Meşhur Kastamonu Çekme Helvası ve bizim farketmeden gaspettiğimiz Safranbolu lokumu :-)

Yorumlar

  1. Neslihan'cığım,

    Ziyaretin için teşekkürler.Evet, o krema, hani 200 ml lik kutularda olan ve üzerinde süt kreması yazan.
    Çok güzel bir akşam yemeği olmuş, ellerine sağlık.

    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba canım, aramıza hoşgeldin, bloğunuz hayırlı olsun, güzel paylaşımlarınızın uzun yıllar sürmesini diliyorum güzelim.Ben de Samsun'dayım, komşu sayılırız, yemekler de çok güzel olmuş, ellerinize sağlık, görüşmek üzere sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Blogun hayırlı olsun .bende yeni açtım kendi çapımda bişeyler yapıyorum.ziyaret edersen seviniriim.sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Blogun hayırlı olsun Hoşgeldin
    hepimiz ara sıra sıkılıyoruz hıncımızı blogumuzdan çıkarmaya çalışıp silmeyi bırakmayı düşünsekte kıyamıyoruz. Seninde yarım bırakacağını hiç sanmam.
    Uzun soluklu paylaşımlar olması dileğiyle

    Sevgiler
    Uğur
    ugurlutadlar.blogspot

    YanıtlaSil
  5. NESLİHAN 'CIM , SICACIK DİLEKLERİN İÇİN SANA TEŞEKKÜR EDERİM CANIM,TEKRAR GÖRÜŞMEK DİLEĞİYLE,SEVGİLER

    YanıtlaSil
  6. bayıldım görüntü harika valla
    basit tarifler balki ama çook şık olmuş nerdeyse sunum daha önemli diyeceğim yani

    YanıtlaSil
  7. teşekkür ederim Betülcüğüm,öpüyorum

    YanıtlaSil
  8. irem canım,evet haklısın sunum çok önemli,bazen yemeği kurtarıyor bile:-)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

GİRESUN PASTASI

BEYAZ LAHANA DİBLESİ

ERSAL PASTACILIK DÜNYASI