AKŞAM YEMEĞİ
Bu hafta diyeti fena bozdum, gündü, oturmaydı ,oydu buydu derken iştah açıldı tabi,ama yılmadan devam kilolar verilecek:-)
Körili Tavuk; 2 ad tavuk göğsü, 1ad. orta boy soğan, 1 ad. salçalık kırmızı biber, 1 paket mantar, 2 adet domates(kabukları soyulmuş), 1 kutu konserve mısır ( küçük boy)köri,tatlı kırmızı biber,kırmızı biber,tuz,soya sosu...
Akşam misafirler olunca yemeksiz olmaz tabi, baktım pratik ne yapabilirim,bunlar çıktı ortaya,tarifleri resim altlarında...
Bilidiğiniz yaz salatası; salatalık,domates ( kabuklar soyulsun) soğan... üzerine nar ekşisi,sumak,tuz,az zeytinyağı,limon,kırmızı biber,mis missss...Afiyet olsun...
Bezelyeli pilav; 1.5 su bardağı pirinç ,yarım kavanoz konserve bezelye,tuz.. Pirinci yıkayıp 5 dk. soğuk suda bekletiyoruz. 3 kaşık zeytin yağını tencereye koyuyoruz,yağ ısınınca üzerine pirinci ilave edip kavuruyoruz ,bezelyeleri ekleyip tuz ilave ediyoruz,üzerine çıkacak kadar su koyup kısık ateşte pişiriyoruz...Afiyet olsun...Körili Tavuk; 2 ad tavuk göğsü, 1ad. orta boy soğan, 1 ad. salçalık kırmızı biber, 1 paket mantar, 2 adet domates(kabukları soyulmuş), 1 kutu konserve mısır ( küçük boy)köri,tatlı kırmızı biber,kırmızı biber,tuz,soya sosu...
Tavuk göğüslerini küp şeklinde doğrayıp bi kaba alıyoruz,üzerine zevkimize göre miktarini ayarladığımız sosa sosu,köri ekleyip bir süre bekletiyoruz.
Bu da arkadaşımızın getirdiği Meşhur Kastamonu Çekme Helvası ve bizim farketmeden gaspettiğimiz Safranbolu lokumu :-)
Tenceremize 2 yemek kaşığı zeytin yağı koyuyoruz, piyazlık doğradığımız soğanları pembeleşene kadar pişiriyoruz, üzerine küp doğranmış domates,mısır,jülyen doğranmış kırmızı biberi de koyup soteliyoruz, üzerine tavuğumuzu ekleyip tavuklar pişene kadar tencerenini ağzını kapatıyoruz. Piştiklerinde küp doğradığımız mantarımızı ve baharatlarımızı ilave edip pişene kadar yine tencere ağzını kapalı tutuyoruz. yemeğimiz hazır...Afiyet olsun...
İsterseniz bu yemeğe küp doğranmış patates, yeşilbiber vs. de katabilir,piştikten sonra 15 dk. fırınlayabilirsiniz,borcam ya da güveçte...ikisinde de çok lezzetli oluyor...
Neslihan'cığım,
YanıtlaSilZiyaretin için teşekkürler.Evet, o krema, hani 200 ml lik kutularda olan ve üzerinde süt kreması yazan.
Çok güzel bir akşam yemeği olmuş, ellerine sağlık.
Sevgilerimle.
Merhaba canım, aramıza hoşgeldin, bloğunuz hayırlı olsun, güzel paylaşımlarınızın uzun yıllar sürmesini diliyorum güzelim.Ben de Samsun'dayım, komşu sayılırız, yemekler de çok güzel olmuş, ellerinize sağlık, görüşmek üzere sevgiler...
YanıtlaSilBlogun hayırlı olsun .bende yeni açtım kendi çapımda bişeyler yapıyorum.ziyaret edersen seviniriim.sevgiler
YanıtlaSilBlogun hayırlı olsun Hoşgeldin
YanıtlaSilhepimiz ara sıra sıkılıyoruz hıncımızı blogumuzdan çıkarmaya çalışıp silmeyi bırakmayı düşünsekte kıyamıyoruz. Seninde yarım bırakacağını hiç sanmam.
Uzun soluklu paylaşımlar olması dileğiyle
Sevgiler
Uğur
ugurlutadlar.blogspot
NESLİHAN 'CIM , SICACIK DİLEKLERİN İÇİN SANA TEŞEKKÜR EDERİM CANIM,TEKRAR GÖRÜŞMEK DİLEĞİYLE,SEVGİLER
YanıtlaSilbayıldım görüntü harika valla
YanıtlaSilbasit tarifler balki ama çook şık olmuş nerdeyse sunum daha önemli diyeceğim yani
teşekkür ederim Betülcüğüm,öpüyorum
YanıtlaSilirem canım,evet haklısın sunum çok önemli,bazen yemeği kurtarıyor bile:-)
YanıtlaSil